вівторок, 8 лютого 2022 р.

Найпопулярніший романіст вікторіанської епохи

 


7 лютого народився Чарльз Діккенс, один з найпопулярніших і в наш час англійських письменників. Його творчість входить до шкільної програми і в Україні («Різдвяна пісня в прозі»), його книги екранізують у різних країнах світу. Алюзії на його героїв можна знайти у творах сучасних письменників. Англійський письменник-реаліст, найвідоміший представник соціально-побутової прози XIX століття, Чарльз Діккенс прославив своїми творами англійську літературу. Діккенс мав два великі таланти — вміння писати смішне та вміння змальовувати жахливе. Письменник сповідує просвітницький ідеал людини з природженою добротою, порядністю, справедливими принципами життя. Романи Діккенса розповідають про становлення характеру персонажа, починаючи від дитинства і до самостійних років життя.
Характерні особливості творчості письменника: наявність мелодраматичних елементів, спрощеність характеристики персонажів, щаслива кінцівка твору, детективні елементи.
Його творчість має величезну популярність серед читачів і сьогодні, його книги екранізують у різних країнах світу, фільми займають високі рейтинги серед глядачів. У чому ж секрет цієї людини? Мабуть, в тому, що його твори, хоч у них описано багато сумного, загалом оптимістичні, добро в них перемагає зло, навіть інколи недоброзичливі люди стають добрішими.
В бібліотеці відбулася бесіда для молоді "Найпопулярніший романіст вікторіанської епохи".




Немає коментарів:

Дописати коментар