четвер, 17 лютого 2022 р.

Небесна Сотня. Герої не вмирають.

 20 лютого українці вшановують День пам’яті Героїв Небесної Сотні, згадуючи найтрагічніші дні масових розстрілів протестувальників під час Революції Гідності 2013–2014 років.

Саме 20 лютого 2014 року в середмісті Києва загинуло найбільше людей – 48. Їх разом з іншими 54 загиблими та смертельно пораненими учасниками мирних протестів упродовж зими 2013–2014 років і п’ятьма активістами Майдану, які загинули навесні 2014 року за демократичні цінності та територіальну цілісність України, назвали Героями Небесної Сотні.
«Небесна Сотня» — прийнята в Україні збірна назва загиблих 104 протестувальників
20 лютого - День Героїв Небесної Сотні — пам'ятний день, що відзначається в Україні на вшанування подвигу учасників Революції гідності та увічнення пам'яті Героїв Небесної Сотні.
«Небесна Сотня» — прийнята в Україні збірна назва загиблих 104 протестувальників, які мали безпосередній стосунок до ідеї та акції Євромайдану (Революції Гідності) у грудні 2013 — лютому 2014 року. 21 лютого 2014 року офіційна влада України юридично визнала жертвами загиблих мітингувальників Майдану. Цього дня на Майдані відбулося прощання із загиблими повстанцями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною сотнею». Подвиг Героїв Небесної Сотні надихнув на боротьбу з російською агресією сотні тисяч українців. І ми схиляємо голови, віддаючи глибоку шану всім, хто поклав своє життя за свободу рідної землі. Вічна пам’ять і слава Героям! Вони не вмирають, а навічно залишаються нашою славою та небесними захисниками України! Сьогодні ми не повинні зрадити тих, хто зробив мужній крок до самопожертви та безсмертя! Ми відповідальні перед ними, перед собою та перед нашими дітьми за долю і майбутнє нашої країни! Слава Україні!
В бібліотеці оформлена тематична виставка для різних категорій користувачів "Небесна Сотня. Герої не вмирають".






Немає коментарів:

Дописати коментар