четвер, 9 березня 2023 р.

Світлиця Шевченківського заповіту

Дев'ятого березня вся Україна відзначає 209-ту річницю з дня народження великого сина України, нашого пророка Тараса Григоровича Шевченка. Тарас Шевченко - національний символ українського народу, який пробудив українську душу та утвердив духовну основу народу для боротьби проти поневолення російською імперією.
Будучи людиною універсальних обдарувань та інтересів, Шевченко залишив по собі величезну творчу спадщину. З-під пера поета вийшли чудові твори і, звісно ж, знаменита збірка поезій «Кобзар». Його творчість мала вирішальне значення у становленні й розвитку нової української літератури та стала джерелом натхнення для багатьох сучасних митців.
Тарас Григорович Шевченко – велика і невмируща слава українського народу. В особі Шевченка український народ ніби злив свої найкращі духовні сили і обрав його співцем своєї історичної слави і соціальної недолі, власних сподівань і прагнень. Під думи народні настроював свою ліру Кобзар, тому й оживало в слові його все те, що таїлося в самій глибині серця. Із тим скарбом – словом свого найкращого сина – український народ виходить до всіх людей землі.

В бібліотеці оформлено виставку-пам'ять для різних категорій користувачів "Світлиця Шевченківського заповіту".





 

Немає коментарів:

Дописати коментар