вівторок, 18 листопада 2014 р.

Відкриття меморіальної дошки Леоніду Ординському

       13 листопада 2014 року в Балківській територіальній громаді відбувся мітинг-реквієм та відкриття меморіальної дошки на честь загиблого під час проведення антитерористичної операції на Сході України, жителя з села Чемериси-Барські Леоніда Ординського, молодшого сержанта, військовослужбовця Житомирської 95-ї окремої аеромобільної бригади Сухопутних військ Збройних Сил України.
       Встановили дошку на території його рідної школи-Балківського НВК "ДНЗ-ЗОШ 1-2 ст."
 
Народився Леонід Ординський у м.Бар 3 серпня 1973 року. Після закінчення школи  в селі Балки навчався у Барському професійно-технічному училищі №8, де здобув професію слюсаря-електрика. Під час служби в армії Леонід здобув рідкісну спеціальність, пов'язану з ракетним озброєнням. Працював за спеціальністю у підприємстві "Барські електричні мережі, а в останні роки працював електриком у КП "Барське будинкоуправління".
Леоніда призвали резервістом 27 березня 2014 року. Спочатку він був у Житомирі із місцевими десантниками, потім поїхав у зону АТО, де був командиром мінометників. 28 червня 2014 року Леонід Ординський загинув під час бою на блокпосту у селі Семенівка, що неподалік Слов'янська Луганської області. Чоловік отримав множинні осколочні поранення кінцівок та вибухову травму і помер на місці. Леонід Ординський пішов воювати за рідну країну, залишивши вдома батька-інваліда, онкохвору матір, дружину та неповнолітнього сина.
Поховали Леоніда Ординського 2 липня з почестями на католицькому кладовищі в м.Барі.
 
Згадати подвиг Леоніда та висловити співчуття його родичам на мітинг прийшли односельчани, учні й педагоги школи, сільський голова та очільники району, а також усі, хто свято шанує пам'ять про нього. В ході мітингу настоятель храму с.Балки отець Іоанн відправив панахиду й освятив меморіальну дошку. Зі словами співчуття та промовами виступили: голова райдержадміністрації Володимир Саволюк, голова районної ради Михайло Піддубний, сільський голова Василь Франчук, депутат районної ради В.Крикливий, депутат облради Й.Кібітлевський, директор школи Журбіцька Р.П., перша вчителька Леоніда.
Учні школи на чолі з педагогом-організатором Паламарчук Л.О. підготували художні номери. Громада вшанувала пам'ять героя хвилиною мовчання. До меморіальної дошки усі присутні несли квіти та запалювали лампадки.








 
Слід зазначити , що меморіальну дошку виготовили безкоштовно- за сприяння директора ПАТ "Барський машзавод" Геннадія Лука. Рішенням 34-ї сесії Балківської сільської ради пам'ять про Леоніда Ординського увічнили, перейменувавши головну вулицю Леніна на вулицю імені свого земляка Леоніда Ординського.
 
 
 
Я на світі прожив, наче спалах зорі
на світанні,
Наче крапля роси, наче крик журавля-
тільки мить...
 
 
Ми схиляємо голови в жалобі, вшановуючи героя, який віддав своє життя за мир і незалежність України. Світла пам'ять герою.
 
 
В Балківській сільській бібліотеці відкрита тематична поличка, присвячена пам'яті відважного земляка Леоніда Івановича Ординського, який загинув, захищаючи Україну від рук терористів.

Немає коментарів:

Дописати коментар