суботу, 27 вересня 2014 р.

Вітаємо зі святом





Бібліотека… Серце завмира,
Коли пірнаю в тишу таємничу,
Святилище пізнання і добра,
Що в майбуття через минуле кличе.
І осягнути незбагненну суть
Світобудови прагну заповзято,
Коли мені з полиці дістають
Важкі томи Плутарха і Сократа.
Немов надійний лоцман в морі книг,
Бібліотекар взяв штурвал у руки.
Розкуто мчить моїх фантазій бриг
Крізь холоди занепаду й розлуки.
І поки є ти, сховище книжок,
І поки ти людей рятуєш свято,
Мене не знищить соціальний шок,
Як час не вбив Плутарха і Сократа.
До дива знань і мрій, о друзі, йдіть!
Високий дух летітиме далеко…
Аби сказати: «Зупинися, мить!»
Кажу лише: «Живи, бібліотеко!»
  
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Шановні бібліотекарі!

Прийміть найщиріші вітання з нагоди Всеукраїнського дня бібліотек. Це свято свідчить про глибоку повагу народу до своєї духовної спадщини, освіти, науки і культури, а також про визнання історичної ролі бібліотеки в житті суспільства.

Сьогодні книгозбірні – це інформаційні, культурні, освітні заклади, які роблять вагомий внесок у розвиток українського державотворення, сприяють розбудові громадянського суспільства.

Справжніми помічниками та порадниками на шляху до вершин знань і мудрості народу є бібліотекарі – вірні збирачі духовних скарбів, провідники у світ нового і непізнаного. Саме ви, бібліотекарі, допомагаєте читачам бути обізнаними у сучасних проблемах, пізнавати реальну картину світу. Нині бібліотеки є тими інформаційними ланками, які поєднують читачів і управлінські структури, роблять діяльність органів влади прозорою і відкритою для населення. Подальший розвиток бібліотечної справи – це запорука розвитку суспільства.

Бажаємо вам, шановні бібліотекарі, творчої наснаги, міцного здоров’я, натхнення, радості, щастя, добра і нових успіхів у вашій благородній просвітницькій справі.

Шановні бібліотекарі!

У день Вашого професійного свята, дозвольте мені привітати Вас та побажати міцного здоров'я, сімейного благополуччя, родинного затишку, а також вдосконалення професійних якостей. Нікому не секрет, що професія бібліотекаря не є легкою, але у соціальному плані вона надзвичайно важлива. Від Вашої праці залежить інтелектуальне майбутнє нашої держави, а в решті решті і її успішний розвиток. Тож дозвольте ще раз поздоровити Вас з цим святом і побажати щастя та впевненості у власних силах.

 
 
 
 

вівторок, 9 вересня 2014 р.

Свято першого дзвоника

1 вересня 2014 року в Балківському НВК "ДНЗ-ЗОШ 1-2 ст." пройшла урочиста лінійка, присвячена святу першого дзвоника та Дню знань. Директор школи Вояковський С.М. та сільський голова Франчук В.М. привітали учнів школи зі святом, кращі учні були нагороджені похвальними листами. Вчителі, батьки та учні школи були одягнені в традиційний одяг- вишиванки. Був підготовлений святковий концерт. Із приємними враженнями від літнього відпочинку діти знову сіли за шкільні парти. Перший урок, як завжди- патріотично-виховний. Цього року, зважаючи на непросту ситуацію в нашій державі, він був присвячений Незалежності й Соборності країни і носив назву "Україна- єдина країна!"