вівторок, 8 липня 2014 р.

День родини


8 липня - День родини

Мабуть, найпрекрасніше почуття викликає у людей приналежність до сім'ї і традицій. Багато українців передають їх з роду в рід, щоб вони не втрачали своєї важливості і насичували духовність кожного наступного покоління, - пише Український календар.

День сім'ї відзначають в Україні з 2012 року 8 липня. Символічно, що саме в цей день православні християни вшановують святих Петра і Февронію - покровителів сім'ї та шлюбу.

Що може бути затишніше дому та відчуття того, що ти є членом чиєїсь родини. Особливо це стосується дітей, для яких сім'я - найважливіша складова щасливого і комфортного дитинства. Саме тут вони відчувають свою захищеність від негативних впливів ззовні. На жаль, не всі діти України мають родину. У дитячих будинках України як і раніше живуть ті, які чекають і сподіваються знайти маму, тата, братів і сестер. їм теж потрібна частка щастя, яку може дати саме сім'я.

За традицією в цей день на спортивних майданчиках і в парках пройдуть змагання між сім'ями, що включають не тільки фізичну підготовку, але й інтелектуальну. У вікторинах і конкурсах зможуть взяти участь усі, хто захоче продемонструвати свої здібності і показати, що сім'я - це дійсно осередок суспільства, наповнений своїми цінностями, традиціями і принципами.

Сім'я-що в житті є важливіше?
Тепло рідних і ніжних рук ...
Немає в світі ближче і добрішим,
Тут все пробачать і все зрозуміють!
Твій дім, твої рідні стіни,
З тобою батьки твої!
Тут немає обману і зради,
Згода і мир панує.
Тебе завжди тут бачити раді!
Твоя посмішка дорога ...
Обійми коханої мами,
І погляди добрі батька.
І нехай бувають розбіжності,
Але ти ж знаєш, що любимо.
Сім'я-твоя частинка щастя,
І сумно, якщо ти один!
Той куточок, що доріг серцю,
Ти пронесеш через роки,
У ньому весь твій світ і твоє дитинство-
Його запам'ятаєш назавжди ...






 


День родини


8 липня - День родини